Hvis dit Synology NAS-drev giver dig problemer, eller du bare opgraderer til et helt nyt system, er der et par måder, du kan nulstille det, alt efter hvad du vil gøre med det.

Alt i alt er der tre måder at nulstille en Synology NAS på: Nulstil netværksindstillingerne (som også nulstiller adgangskoden til administrator login), nulstiller og geninstallerer DiskStation Manager (beholder al din data intakt) eller nulstiller alt (inklusive sletning af alt data på harddiske).

Før vi går over hver metode, er det dog en god idé at installere appen Synology Assistant på din computer (som du kan gøre på denne side). Det giver dig mulighed for at se status for din NAS-drev uden at skulle have adgang til selve drevet. Det er også dejligt at have, hvis IP-adressen på dit NAS-drev ændres, når du nulstiller det, og du er ikke sikker på, hvad den nye IP-adresse er.

Under alle omstændigheder er her de tre metoder til at nulstille dit Synology NAS-drev.

Nulstil netværksindstillinger

Hvis din NAS-drev giver dig nogle netværksproblemer, kan du gøre en simpel nulstilling af netværksindstillingerne. Dette nulstiller også dit administrator login password, og du bliver bedt om at oprette en ny, når du har nulstillet netværksindstillingerne.

Start med at finde nulstillingsknappen bag på din NAS-drev. Det er normalt lige ved siden af ​​USB og Ethernet-porten.

Få derefter et papirclips eller et SIM-kort fjerner værktøj og hold nulstillingsknappen nede i ca. fem sekunder, indtil du hører et bip. Så slip straks.

Derefter skal du slukke for Synology Assistant, og derefter dobbeltklikke på din NAS-drev for at få adgang til det og logge ind.

Standardbrugernavnet er "admin", og standardadgangskoden er tom. Klik på "Log ind" efter indtastning i disse legitimationsoplysninger.

Du bliver derefter bedt om at oprette en ny adgangskode. Tryk "Send", når du har gjort det.

På den næste skærm klikker du på knappen "Log på nu".

Derfra skal du bare logge ind med din nye adgangskode, og du vil være i gang med at køre igen!

Geninstaller DSM, men hold data

Et mere sandsynligt scenario for en håndfuld brugere ville være fuldstændig nulstilling af DSM-operativsystemet, men alligevel holde alle deres data intakte på harddiske. Dette er fantastisk til dem, der opgraderer til en ny NAS-boks, eller hvis DSM bare giver dig nogle problemer, og du vil bare tørre og begynde at friske. Sørg for at oprette en sikkerhedskopi af din konfiguration, så du kan genoprette den efter geninstallation.

For at komme i gang skal du finde nulstillingsknappen bag på din NAS-drev. Det er normalt lige ud for ethernet-porten / porte.

Få derefter et papirclips eller et SIM-kort fjerner værktøj og hold nulstillingsknappen nede i ca. fem sekunder, indtil du hører et bip. Så slip straks. Herefter holder du nulstillingsknappen nede i fem sekunder, indtil du hører et andet bip. Lad gå straks efter det.

Din NAS bipper et par gange, og så genstarter NAS-drevet. Efter et par minutter blinker statuslyset orange. DSM er nu klar til at blive geninstalleret.

Åbn Synology Assistant, og dobbeltklik derefter på din NAS-drev (det vil sige "Configuration Lost" ved siden af ​​det) for at få adgang til det.

Klik på knappen "Re-installer".

Klik derefter på den grønne "Installer nu" -knap.

Vent til NAS at geninstallere DSM og genstarte sig selv. Dette tager normalt 15 minutter eller deromkring.

Når NAS har genstartet, skal du klikke på knappen "Connect".

Derefter opretter du din adminkonto og går igennem den samme installationsproces, du gjorde, da du først fik din NAS-drev. Du kan læse vores Synology setup guide for at komme igen efter geninstallation.

Nulstil alt og slet alle data

Hvis du vil gå til den mere ekstreme rute, kan du helt nulstille alt, herunder at slette alle data fra harddiske. Dette er også lidt lettere at gøre, da du kan gøre dette lige fra DSM, snarere end at skulle klare den fysiske nulstillingsknap på enheden. Før du kommer i gang, kan det dog være en god idé at sikkerhedskopiere alt først.

Log ind på DSM, og åbn derefter vinduet "Kontrolpanel".

Klik på "Opdater og gendan".

Skift til fanen "Reset" øverst.

Tryk på den røde "Slet alle data" -knap.

Når pop op-vinduet vises, skal du markere feltet ved siden af ​​den røde tekst og derefter klikke på knappen "Slet alle data".

Indtast derefter i din administrator login adgangskode og tryk på "Send" knappen.

Din Synology NAS vil starte nulstillingsprocessen. Dette kan tage overalt fra 10-20 minutter, men når det er gjort, kan du slukke Synology Assistant og din NAS vil indikere, at det er "Ikke installeret." På det tidspunkt har du helt nulstillet din enhed.

Og nu er du klar til at sætte den op fra en ny start.

Top Tips:
Kommentarer: