For få dage siden fik jeg en mærkelig Facebook-besked fra min onkel. Det var tydeligt af karakter for ham, så jeg vidste, at noget var op: hans konto var blevet kompromitteret. Her skal du gøre, hvis det sker for dig eller nogen du kender.

Lad os tale om at få "Hacked"

Udtrykket "hacket" bliver kastet rundt meget - temmelig løst, for at være ærlig - og er blevet det populære begreb, til enhver tid en konto bliver kompromitteret. Da det er blevet en så vag term i populærkulturen, lad os definere en hurtig definition: forlader din telefon et sted, så din ven / gf / uanset hvad der får adgang til det, bliver det ikke "hacket".Vi har alle setde der posts- ”Hacket! Elsker dig baby! "Dette er ikke et hack. Ikke engang tæt på. Og vi taler ikke om det i dag.

Der er et andet fænomen, der er almindeligt på Facebook, hvor nogen andre opretter en ny konto ved hjælp af dit navn, og nogle gange et profilbillede, de har fået fra din side, og derefter begynder at spammere din venneliste med invitationer og andre meddelelser. Dette er heller ikke et hack. Rapportér den falske bruger til Facebook, og de hjælper dig med at finde ud af det.

Det, vi taler om, er, når din konto blivervirkelig kompromitteret. Det er her, når dine kontooplysninger vises i de forkerte hænder, eller hvis din konto ellers begynder at tillade aktivitet, som du ikke godkendte. Selvom vi ikke altid kalder dette for at blive "hacket", er det det udtryk, der er mest anvendt til at beskrive situationen.

Hvornår skal man handle

Hvis du opdager (eller får besked om) ændringer i din konto, du ikke har lavet, er det tid til at gøre noget. Hvilke forandringer? Denne slags:

  • Dine personlige oplysninger bliver opdateret: Fødselsdag, email, password osv.
  • Du får nye venner, du sendte ikke anmodninger til: Hvis du bemærker en tilstrømning af nye venner, som du ikke har sendt henvendelser til, er noget galt.
  • Folk får beskeder, som du ikke har sendt: Hvis nogen fortæller dig, at de fik en underlig besked fra dig, skal du undersøge det.
  • Indlæg udgives, som du ikke delte:Ingen kan lide spammy crap, især når det kommer fra din profil.

Først skal du bestemme, hvad der sker. Er du låst ud af din konto? Vises indlæg fra dig, som du ikke delte? Får folk beskeder, du ikke har sendt? De fleste af disse ting kræver forskellige trin for at løse, så lad os starte med det nemmeste og arbejde derfra.

Hvad skal man gøre, hvis dette sker

Hvis folk klager over spammy indlæg, der vises i deres tidslinje eller får tvivlsomme meddelelser fra dig, er der en god chance, at en app med adgang til din Facebook-konto er gået rogue. Det samme er sandt, hvis du tilfældigvis fanger nogen af ​​de andre ovennævnte problemer.

Først og fremmest er din konto stadig sandsynligvis ret "sikker" -apps får ikke adgang til personlige oplysninger som adgangskoder eller e-mail-adresser. Du skal nok gå videre og ændre dit kodeord alligevel, bare for at være forsigtig. Du finder instruktioner om, hvordan du gør det senere i denne artikel.

Nøglen her tager dog tæt på alle de apps, der har adgang til din konto. Sådan er det.

Sådan kontrolleres App Access på internettet

For at tjekke dette ud fra din computer, spring over til Facebook, og klik derefter på den lille pil ned øverst til højre. Vælg indstillingen "Indstillinger".

I menuen Indstillinger skal du vælge kommandoen "Apps".

Nu kommer den sjove del: Du får sortere gennem hver app, der har adgang til din Facebook-konto, hvilket måske eller ikke er meget. Nogle (måske endda de fleste) af disse apps vil være legitime, men du vil i det mindste løbe igennem og tilbagekalde adgang fra enhver app, som du ikke længere bruger.

For at gøre det skal du bare klikke på X ved siden af ​​appnavnet, når du svæver over det.

Når du klikker på X, vises en ny dialogboks, der beder om bekræftelse. Smadre den "Fjern" -knap, og boom-den er væk.

Afhængigt af hvor mange apps du har fået adgang til gennem årene, kan det være temmelig tidskrævende. Godspeed.

Sådan kontrolleres App Access på mobil

Hvis du er alt om det mobile liv og ikke rod med Facebook på internettet, er processen lidt anderledes. En smule.

Først skal du ophæve Facebook-appen på din telefon. Processen er stort set den samme på tværs af både Android og iOS, og vi giver skærmbilleder, der gør det nemt at følge med.

Tryk på Menu-knappen på højre side. Det er i øverste række på Android (venstre, nedenunder) og nederst på en iPhone (højre nedenfor).

Rul nu til bunden og tryk på "Kontoindstillinger" -indgangen. På iOS skal du trykke på "Indstillinger" først og derefter trykke på "Kontoindstillinger" -indgangen.

Derefter ruller du ned og trykker på "Apps".

Til sidst skal du trykke på "Logget ind med Facebook" posten.

Det gode her er, at denne liste er opdelt i afsnit af, hvad appen har lov til at få adgang til:

  • Deling med offentligheden: Det betyder, at det er tilladt at offentliggøre offentlige indlæg på din væg. Enhver, der ser på din profil, uanset om de er en ven eller ej, vil se dette.
  • Deling med venner: Kun personer på din venneliste vil se disse indlæg. Det er stadig irriterende.
  • Deling med kun mig: Kun du vil se disse indlæg. Det vil være interessant, hvis du begynder at spam selv.

For at fjerne en app skal du bare trykke på den, rulle til bunden af ​​siden og derefter trykke på knappen "Fjern app".

Og bekræft derefter, at du vil fjerne appen. Det er heller ikke værd at du vil kunne fjerne alle indlæg udgivet af apps med offentlig adgang.

Bemærk: IOS Facebook-appen har et ekstra trin, der beder dig om at rapportere appen, hvis den fejler. Du kan gøre dette, eller du kan springe over dette trin ved at trykke på tilbage-knappen.

Hvad skal man gøre, hvis du er låst ud af din konto

Denne kan være meget skræmmende, men hvis du bliver helt låst af din konto, er der ingen grund til at panikere. Du kan få det tilbage.

Gå først til Facebooks "Hacked" side. Det stiller nogle spørgsmål - svar bare på dem for at få adgang til din konto igen.

Når du er tilbage i,skift dit kodeord. Vælg noget godt, noget stærkt - endnu bedre, brug bare en adgangskode manager.

For at ændre dit kodeord skal du gå tilbage til menuen Indstillinger og klikke på "Sikkerhed og login".

Vælg "Skift adgangskode" under Login-sektionen.

Top Tips:
Kommentarer: